Условна присъда получи шофьорът,който миналата година  на АМ Тракия“ блъсна

...
Условна присъда получи шофьорът,който миналата година  на АМ Тракия“ блъсна
Коментари Харесай

Условна за убил съдия от спецсъда

Условна присъда получи водачът,който предходната година  на Автомагистрала „ Тракия “ блъсна и аргументи гибелта на съдийката от закрития към този момент Апелативен профилиран углавен съд Емилия Петкова.

Решението на Окръжния съд в Пазарджик е 3 години затвор с 6-годишен изпитателен период и лишаване на шофьорската брошура за също 6 години., заяви Радио Пловдив

Така 37-годишният пловдивчанин е приет за отговорен, че е предизвикал по несъобразителност гибелта на дамата, като не направлявал колата си и карал с несъобразена скорост.

Присъдата не е дефинитивна и може да се стачкува или апелира пред Пловдивския Апелативен съд.

Съдия Емилия Петкова почина на 29 януари предходната година при тежък случай на автомагистрала „ Тракия “ в посока София.

Тя карала автомобила си „ Тойота Ярис “ в последна лява лента с доста ниска скорост от 18-20 км/ч поради мощно димящ по това време сектор, защото имало пожар от горяща растителност.

Към 14,40 ч. в същата лента се движел и подсъдимият с колата си “Ленд Роувър Рейндж Спорт “.

Той карал с  над 140 км/ч и не понижил поради неналичието на видимост от задимяването.

Така не е видял колата пред него и я блъснал откъм гърба, от което Емилия Петкова е умряла на място, а от удара Тойотата е избухнала в пламъци, подпалвайки и другата кола.

Според заключението на съдебномедицинската експертиза повода за гибелта на съдийката е настъпила от съдбовните контузии, породени от удара.

Източник: Радио Пловдив
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР